Angels Kiosk

Angels kiosk i hörnet Allévägen/Havsbadsvägen. Byggdes 1908, revs 1987
Angels kiosk i hörnet Allévägen/Havsbadsvägen. Byggdes 1908, revs 1987

Angels Kiosk, låg i korsningen Havsbadsvägen Allévägen, byggdes 1908. Kiosken utgjorde den  stora mötesplatsen. Den var att jämföra med svampen  på Stureplan i Stockholm. Flertalet av ungdomsträffarna lades till ”Angels”. 

Här handlade barnen  godis och eleganta badgästherrar en god cigarr och kylt vatten till kvällsgroggen ute i trädgården. Stockholms och Göteborgs morgontidningar anlände på kvällen och efterfrågan var stor. 

För de flesta som upplevt denna tid,  lever säkert minnet av ”Angels” kvar.  Vem har väl glömt den underbara  kioskdoften som kom från godis av olika slag, den ljuvliga doften av kolarullar. Naturligtvis fanns det glass att köpa, två storlekar, 25 öre för de stora och 15 öre för de små, förmodligen var det förhållandevis dyrt. Glass var då en lyxvara, 15 eller 25 öre var mycket pengar på  den tiden, även om det låter litet idag.

Det var Edwin Angel, som hade speceri- och diverseaffär i villa Harald, som öppnade filial i kiosken. Efter några år tog broder Oscar Angel över den populära sommarverksamheten.

Kiosken revs 1987.

Alla som upplevt denna atmosfär med liv och rörelse runt Angels kiosk önskar sig säkert tillbaks till denna tid. En samlingsplats både för gammal som ung.

Scroll to Top